Kategóriák
LifeStyle

Életmódváltás update

Sziasztok!

Szükségesnek éreztem mostmár, hogy írjak nektek egy bővebb beszámolót arról, hogy hogyan is állok az életmódváltással. Ha egy mondattal kellene jellemeznem az elmúlt hónapokat akkor azt mondanám, hogy: Hullámvölgyekben gazdag, de csodás időszak volt.

Utoljára április 23-án jelentkeztem egy beszámolóval arról, hogy hogyan is telt az első 8 hetem. Azóta nagyon sok minden történt, nagyon sokat tanultam és nagyon sokat változtam is. Az első 8 hét viszonylag szigorú étrend után ma már sokkal lazábban kezelem az étkezésem, ami néha jó, de néha túlságosan laza vagyok. A válságokról már az előző két részben is meséltem nektek és arról is, hogy hogyan is próbálok ilyenkor is motivált maradni.

Ma már a 25. hétnél tartok, hihetetlen… Azóta is igyekszem folyamatosan dokumentálni a változásokat, bár az elmúlt hetekben már nem készítek hetente fotókat és néha a heti mérés is kimarad, de most készültek fotók és mérés is, hogy egy pontos képet tudjak adni nektek arról, hogy milyen változásokon ment keresztül a testem.

Az edzéseknek köszönhetően sokat erősödtem, izmosodtam. Heti 5-6 edzést igyekszem tartani néha több, néha kevesebb sikerrel, mert ez is olyan, mint az étkezés: nem mindig van kedve edzeni az embernek. Volt 2-3 hét amikor csak heti 1-3 edzést csináltam meg. 1 hét, amikor minden nap rendeltünk és nem a legegészségesebb ételeket ettem. Igyekszem az egyensúlyi étkezés alapelveit követni, de a 80-20 %-os aranyszabály mostanában inkább a 60/70-40/30 felé billen el. Nyár van, meleg van, sokszor nem azt kívánom meg, amit enni kellene. Kirándulunk, fagyizunk, sütizünk, élvezzük az életet és azt hiszem ez így is van rendjén. Ezeket az élvezeti étkezéseket próbálom néha edzéssel, mozgással kompenzálni, de persze olyan is van, hogy az edzés is kimarad.

De beszéljünk a számokról… Az, hogy elérjem a cél súlyom kicsit tovább tartott, mint gondoltam. Egy idő után őszintén el is engedtem ezt a célt, mert jobban érdekelt az állóképességem és izomzatom fejlesztése, mint az, hogy hány kg-ot mutat a mérleg. A súlyom mérésével áttértem arra, hogy minden reggel ébredés után állok rá a mérlegre (kivéve, mikor elfelejtem) és a Fitbit app-ban rögzítem. Jelenleg 48-49 kg körül mozog a súlyom, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve. Az egyetlen kritikus pont jelenleg a testemen, amivel még mindig nem vagyok elégedett az a combom és fenekem. A narancsbőr még mindig jelen van rajta és hiába látom, hogy izom is keletkezik, csak nem akar eltűnni róla az a zsírréteg. A narancsbőrön nem csodálkozom, hiszen mint már korábban írtam az étkezésre nem figyelek 100%-ban, szóval eszek tartósítószeres és cukros ételeket is, melyek nagyban hozzájárulnak a cellulit jelenlétéhez.

A számokon és képeken túl még le kell írnom nektek, hogy büszke vagyok a szervezetemre, mert a hosszútávú egészséges táplálkozás eredményeként látom azt, hogy miután 1 hétig nem edzettem és össze-vissza kajáltam se vizesedtem már annyira be. Nem puffadtam már annyira fel, mint előtte akár 1-2 bűnözés alkalmával és 1 hét után se mutatott többet a mérleg, talán 40-50 dkg-mal esetleg, de ez elenyésző.

Nem is tudok már mást mondani, mint nagyon hálás vagyok azért magamnak, hogy még decemberben úgy döntöttem éltemódot váltok. Remélem a továbbiakban is arról tudok majd beszámolni nektek, hogy milyen jól érzem magam és hosszútávon is folytatni fogom ezt az egészséges életmódot. Nektek is ezt kívánom, legyetek kitartóak és törekedjetek egy egészséges, de tartható életmódra! 🙂

Legyen csodás napotok!

Kriszta