Kategóriák
Egyéb kategória

Vitaminok, gyógyszerek 2.0

Sziasztok!

Az első vitaminok, gyógyszerek blogposzt még a kezdetekben született meg és most gondoltam ideje lenne egy másodikat is írni nektek, hiszen az elmúlt 10 hónap alatt változott pár dolog.

Az első változás, hogy ma már 100 mikrogrammos Letroxot szedek, nem pedig Euthyroxot. Igazából ez nem nagy változás, hiszen a hátóanyag ugyanaz csak más a csomagolás. Ami pozitív ebben, hogy ez sokkal nagyobb kiszerelésben kapható így csak kb 3 havonta kell kiváltanom a hormonpótló gyógyszerem. Ez azért elég nagy előny, mert nem kell sűrűn menni a háziorvoshoz sem, hogy felírja a receptet.

A második változás, hogy azóta elhagytam az immunerősítőt és a Homevox-ot is, hiszen a hangszálaim szerencsére már rendbe jöttek. Az immunerősítőnek pedig nem láttam különösen értelmét, mivel azóta már igyekszem minél egészségesebben étkezni és úgy gondolom a multivitamin elég ahhoz, hogy az immunrendszerem is megfelelően működjön.

A Gal multivitamin azóta is hű társam és nem is tervezem a közeljövőben leváltani, hiszen nagyszerű a vitamin és ásványianyagtartalma. Érdemes megemlíteni, hogy nekem is akadtak vele problémáim az elmúlt időszakban. Sokaknak ismerős lehet, hogy bizonyos vitaminok, kapszulák után rosszullét, hányinger, gyomorégés tör rájuk. Nos, ez nálam is megjelent egy időben, főként akkor, amikor a multit reggeli után vettem be és utána kávét ittam. Valamint ebben az időben a magnéziumot is ekkor vettem be (a magnéziumról később írok). Azóta azt vezettem be, hogy a multit közvetlen ebéd után veszem be és igyekszem a délutáni kávét kicsit későbbre időzíteni így nem okoz semmiféle rosszullétet. Szóval, ha ti is rosszul érzitek magatok a multi után érdemes kísérletezni vele, hogy nektek mikor a legjobb bevenni és nem muszáj egyből másik fajta után nézni.

A Gal multivitamin nem tartalmaz magnéziumot, ezért én ezt külön viszem be. A magnézium pótlása nagyon fontos, hiszen tápanyagokból sajnos viszonylag kevés magnéziumot vesz fel a szervezet. A rendszeres mozgáshoz pedig szerintem elengedhetetlen a magnézium pótlása, hiszen az izmainknak szüksége van rá, hogy megfelelően tudjon regenerálódni, és nem mellesleg az idegrendszerünk is megköszöni, ha támogatjuk egy kis extra magnéziummal. Erre a feladatra a Gal magnézium-biszglicinát kapszuláit választottam. Nem csak azért, mert az ő multivitaminjukat szedem, hanem mert a bevitt magnézium formája is nagyon fontos. Ez a glicinnel kötött forma hatékonyan szívódik fel a szervezetben (nem biztos, hogy jól fogalmaztam, inkább olvasattok utána ti is, ha érdekel). Napi két kapszulát szedek belőle, egyet reggeli után, a másikat pedig este lefekvés előtt.

Még egy extra táplálékkiegészítő került be a repertoárba, ami nem más, mint a kollagén. Régóta gondolkoztam rajta, hogy ideje lenne elkezdeni szedni, hiszen én se leszek már fiatalabb és a bőrömnek szüksége van külső támogatásra is. Természetesen a kollagén szedése számos más előnnyel is jár, nem csak a bőrünk szépségével. A Gal halkollagén peptidjét választottam erre a célra. Napi 10 g-t szoktam meginni (ez erős túlzás, mert jelenleg egy hete nem ittam, de igyekszem nem elfelejteni). Egy enyhe mellékízt okoz talán, de nem lehet érezni különösebben. Citromos vízzel, zellerlével, különböző vitaminwaterekkel szoktam meginni, ami épp a kezembe kerül az adott napon.

Majdnem elfelejtettem megemlíteni még egy dolgot, ami szintén ebbe a kategóriába esik. Ez a Herbaferm csepp, ami egy gyógynövényekből álló szérum, mely segíti az emésztést. Leginkább azért használom ezt a cseppet, mivel kevés pre- és probiotikumot viszek be táplálékkal (pl. savanyú káposzta, kovászos uborka, stb.). Naponta10-15 cseppet szoktam meginni egy nagy pohár vízbe csepegtetve reggel az első étkezésem előtt.

Jelenleg ezek a vitaminok és táplálékkiegészítők, amiket napi szinten használok. Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis beszámolót és szokás szerint, ha bármi kérdésetek lenne keressetek Instagramon vagy Facebookon. 🙂

Legyen csodás napotok!

Kriszta