Üdvözöllek a blogomon!

Sziasztok!

Kriszta vagyok, 26 éves és Szegeden élek. 2019. november 25-én diagnosztizáltak follicularis carcinomával, aki nem tudná ez a pajzsmirigyrák egyik fajtája. Bár már a honlap címe árulkodó volt, hogy miről is fog szólni ez a blog, szeretnék pár szóban bemutatkozni és elmesélni nektek röviden mire is számíthattok, ha velem tartatok és olvassátok a blogom.

Tehát pajzsmirigy nélkül, így szól a cím. November 29-én volt a pajzsmirigy eltávolító műtétem miután kiderült, hogy follicularis carcinomám van. Azóta élek én pajzsmirigy nélkül és úgy éreztem meg kell osztanom másokkal is a történetem, hiszen manapság egyre gyakoribb, hogy valaki ilyen műtéten esik át. Amikor én szembesültem vele, hogy göb található a pajzsmirigyemben természetesen az volt az első, hogy elkezdtem kutatni a témában. Ami megdöbbentett, hogy rengeteg tartalom foglalkozik ezzel a témával, de mégis saját tapasztalat elmesélését csak is angol nyelven találtam. Tehát nekem a youtube és a google volt a legjobb barátom, youtube-on rengeteg videó, vlog sorozat található angol nyelven, de magyar nyelven szinte semmi. Ezért összegyűjtöttem minden bátorságom és létrehoztam ezt a blogot. Remélem valakinek segíteni tudok majd ezzel, hogy megosztom itt az én saját történetem és tapasztalataim a témában. Én biztosan nagyon örültem volna neki, ha rátalálok egy ilyen blogra, ahol valaki a személyes tapasztalatait, tanácsait írja le.

Két szálon fog futni a történet, az egyikben folyamatosan mesélem el a történetem, a másik pedig day in the life bejegyzéseket fog tartalmazni, ahol az épp aznapi gondolataimat és történéseket fogom megosztani veletek. Az egész történet júliusban kezdődött hiszen akkor fedeztem fel, vagy is pontosabban a háziorvosom a pajzsmirigy göböm, majd folyamatos történések mellett eljutottunk idáig, hogy ma már pajzsmirigy nélkül élem az életem.

Szeretném már itt az első bejegyzésben tisztázni, hogy mindaz, amit leírok saját történet, tapasztalat, egyáltalán nem biztos, hogy mással pont ugyanígy történik minden, mint velem. És bármiféle tanácsot írok az nem biztos, hogy nálatok is beválik, vagy ugyanúgy történik. Én nem vagyok orvos, tehát bármit, amit olvasni fogsz nálam, hogy én, hogy csináltam az orvosoddal való konzultáció nélkül ne alkalmazd és ne az alapján diagnosztizáld magad. Remélem érthető, amit próbálok mondani…

A másik ilyen pedig, hogy a bejegyzések tartalmazni fognak képeket a kórházból, képeket a műtéti sebem alakulásáról. Tehát aki nem szeretne ilyen képekkel szembe találkozni akkor rossz helyen jár, mert bizony itt lesznek ilyesmik. Mindent őszintén és valósághűen fogok leírni és képekkel bemutatni.

Ennyit szerettem volna elöljáróban.

Üdvözöllek kedves olvasó a blogomon és legyen csodás napod!

Kriszta