Kategóriák
Story time

17. – A műtét utáni lábadozás és az ünnepek

Sziasztok!

Nem rég ott hagytam abba a történetem, hogy megtörtént az első látogatásom a Belgyógyászaton és elkezdtem szedni a hormonpótló gyógyszerem. A Day in the life bejegyzéseimben folyamatosan tájékoztattalak titeket, hogy hogyan alakult a napi dózisom, úgyhogy erről most csak egy gyors összefoglalót írnék nektek.

Az első 10 napban 25 mikrogrammot szedtem, majd 10 napig 50 mikrogrammot, ezután pedig elkezdtem 75 mikrogrammot szedni minden reggel. Egészen március 26-ig ez nem is változott. Mivel januárban elmaradt az 1 hónapos ellenőrzésem a radiojód kezelés miatta, ezért csak február végén tudtam elmenni. A vérvételem eredménye viszont csak március végén érkezett meg és ekkor derült ki, hogy magas a TSH értékem, tehát növelni kell a dózison. Ekkor váltottam 100 mikrogrammra és azóta pedig a koronavírus miatt nem voltam ellenőrzésen.

Ez a kis kitérő után a decemberemről szeretnék mesélni nektek. Mivel már nagyon sok mindenről olvashattatok a Day in the life bejegyzésekben, ezért úgy gondoltam kicsit hosszabb időintervallumról írok most nektek.

December 13-án jártam a Nukleáris Medicinán, ekkor kaptam egy tájékoztatást arról, hogy hogyan is fog kinézni a kezelés. Ekkor volt az első ultrahangom a műtét után, ami nagyon fura érzés volt, hiszen ekkor én még alig mertem hozzáérni a sebemhez. A teljes nyaki részt átnézték ultrahanggal, hogy minden rendben van-e. Szerencsére nem láttak semmi féle elváltozást és pajzsmirigy maradványt se a műtét után. Kaptam egy rövid tájékoztatást a diétával kapcsolatban és azzal is, hogy miket kell majd magammal vinnem a kezelésre. A december folyamán folyamatosan készültem fel a jódmentes diétára. A család felé csak annyi kérésem volt karácsonyra, hogy cseréljék le arra az időre jódmentes kősóra a sót, amit főzéshez használnak, hiszen a szigorú diétát az ünnepek után kezdtem el.

Karácsony előtt attól függetlenül, hogy nem dolgoztam mozgalmasan teltek a napok, hiszen mindig volt látogatóm, vagy épp a karácsonyi ajándékok beszerzése és elkészítése foglalt le.

December 17-én már meg is tudtam, hogy január 20. a kezelés időpontja. Ekkor írtam meg az első bejegyzésem a blogra, el se hiszem, hogy már ilyen régen volt.

Az ünnepeket a családdal töltöttük, miközben szorgosan dolgoztam a blogon is. Akkor még kevésbé magabiztosan, sokszor elbizonytalanodva, de elkezdtem leírni a történetem, hogy hátha azzal tudok másoknak segíteni. Ma már a saját motivációmra is szolgál a blogom és a különböző platformokon lévő jelenlétem és nagyon örülök, hogy akkor úgy döntöttem belevágok. 🙂

Nem is rabolom tovább az időtök, hiszen a decemberről már nem is szeretnék sokkal többet írni. A következő bejegyzésben már a január eseményeit írom le, hiszen akkor már tudok nektek a jódmentes diétáról és a radiojód kezelésemről is bővebben mesélni. 🙂

Ja és mivel még anno decemberben megígértem, hogy rakok fel képet a karácsonyi ajándékokról így most pótolom. Jobb későn, mint soha. :’D

Legyen csodás napotok!

Kriszta