Kategóriák
Day in the life

Day in the life – 12. rész

Sziasztok!

Az utóbbi időben úgy érzem csak panaszkodni járok ide a Day in the life bejegyzéseimmel, de azért remélem így is élvezhető marad a blogom ezen része is. Ma egy új hónap kezdődik, úgyhogy egy Life update nem árt ide úgy érzem.

A szokásos számaim így állnak most: 124 napja élek pajzsmirigy nélkül és 117 napja szedem a hormonpótló gyógyszerem. A napi adagomban pedig változás történt, ugyanis szerdán megérkezett a vérvételem eredménye postán a doktornő üzenetével. Az eredmény meglepett, mert 5, lett a TSH-m. Én arra számítottam, hogy a TSH értéke inkább nagyon alacsony lesz és mégsem. Mivel magas lett a TSH, ezért a napi adagomat 100 mikrogrammra kellett emelnem, hiszen 0,04 a cél most. Az enyhe alulműködés helyett enyhe túlműködést kellene szimulálnunk, hogy nehogy egyetlen pajzsmirigy sejt is újra megjelenjen.

A vérvételem eredménye nem teljes, valószínűleg ez az oka annak is, hogy az online rendszerben még mindig nem látszik. Két hormon értékéhez sajnos még az volt írva a papíron, hogy folyamatban és azóta se kaptam róla értesítést, hogy elkészült volna. A hiányzó hormon értékekkel a radiojód terápia hatását tudjuk majd figyelemmel kísérni, szóval ezek eredményét is kíváncsian várom és ha megérkeznek ezekről is írok majd nektek.

A home office óta és a koronavírus óta érdekesen telnek a napjaim. Amióta nem dolgozom a régi projektemen (erről olvashattak ebben a posztban) és még nem kerültem rá új projektre elég sok szabadidőm van. Ami igazából munkaidő, csak épp nincs min dolgoznom. A terv az volt, hogy kapok egy másik projektet még múlt héten. El is kezdődött az átállásom, elkezdték rendezni a hozzáféréseim, de nagyon lassan haladt a dolog, ezért napokat csak ültem és vártam, hogy kapjak valami infót. A tegnapi nap folyamán meg is kaptam a végleges infót valami ehhez hasonló szöveggel: „Sajnáljuk, de létszámcsökkentés miatt nem tudunk fogadni téged a projekten”. Őszintén nem számítottam erre, de volt valami rossz sejtésem azzal kapcsolatban, hogy nem fogadnak olyan nagy örömmel ezen a projekten sem és valahogy nagyon lassan haladnak dolgok. Most megint egy újabb projektre próbálnak berakni, ami azt jelenti, hogy újabb várakozás, újabb bizonytalanság. Ezzel telnek mostanában a napjaim. Az előző héten már elkezdtem új dolgokat is tanulni, hogy készüljek az új projektre, de így most azok is abba maradnak, mert ki tudja a következő projekten milyen technológiákat használnak?

Ezek a kétségek néha megviselnek, néha pedig teljesen el tudom engedni őket és az életmódváltásomra próbálom felhasználni a felszabadult időmet. Aki követ Instagramon már olvashatott erről. Ígérem hozok majd erről egy teljes bejegyzést nektek, de mostanában nem vagyok túlzottan összeszedett, hogy átgondoljam az egészet. Addig is, ha jobban érdekel titeket, hogy hogyan is boldogulok kövessetek be instán.

A héten belekezdtem egy új edzéstervbe, ami nagyon tetszik. A hétfői edzés után tegnap nehezen keltem ki az ágyból és ez igazán nagy elégedettséggel töltött el. A mai napon lesz a következő edzésem, melyből megpróbálom kihozni a legtöbbet, bár még elég durva izomláz gyötör. Az étrenddel is már szuper eredményeket értem el, de a mozgás eddig kimaradt az életemből és most nagyon örülök, hogy újra sikerül azt is egy kicsit előtérbe helyezni. 😊

Nektek is csak azt tudom javasolni, hogy próbáljátok minél hasznosabb dolgokra fordítani az otthon töltött időt és ne aggódjatok mindig minden jól alakul a végén attól függetlenül, ha épp kilátástalannak érezni a jelenlegi helyzetet! 😉

Legyen csodás napotok!

Kriszta