Kategóriák
Story time

2 éve pajzsmirigy nélkül :)

Sziasztok!

Elérkezett ez a napi is ismét. 😊 Terveztem egy posztot és egy blog bejegyzést is, de az az igazság, hogy úgy éreztem, hogy nem igazán tudok miről írni. Nem akartam egy rinyálós bejegyzést írni arról, hogy mennyire „szar” épp nekem és nem is akartam egy kamu minden hú de szuper, egészséges életmód, stb. mert az se lenne igaz. 😀

Fontos kiemelni, hogy a pajzsmirigy nélküli életemhez igazából ezeknek semmi köze. Megvolt az 1 éves radiojód kezelés utáni kontroll, ahol minden szuper volt. Semmi maradványt nem láttak és utamra engedtek, hogy hozzájuk már nem kell visszamennem. Endokrinológiai ellenőrzésre sajnos nem szokszor jutottam el, viszont semmi pm túlműködés, vagy alulműködés tünetet nem tapasztaltam, szóval azt hiszem ilyen téren minden rendben van. 🙂

Szóval legyen csak annyi, hogy ma van 2 éve, hogy pajzsmirigy nélkül élek. Az biztos, hogy egy sorsfordító pillanat volt, mely igazán kihatott az életemre. Arra, aki most vagyok. Mert azért nagyon sok mindenben változtam. Lehet, hogy az elmúlt 6 hónapban nem az egészséges életmód mintapéldája vagyok, de még így nagyra értékelem, hogy a 3 évvel ezelőtti énemhez képest sokkal inkább figyelek magamra. Szóval most próbálom inkább a pozitív dolgokat összeszedni nektek, amit az elmúlt 2 év hozott az életembe.

Ami drasztikus változás és amire igazán büszke vagyok az a natúr kozmetikumok. Bizony a fürdőben már klasszikus tüsfürdő, deo, sampon, fogkrém nem igazán található meg. Erről azóta nagyon sokat tanultam és tudom, hogy bizony még ha az étkezésem nem is tökéletes, ezek az apró dolgok igen sokat adnak hozzá az egészségemhez. Nem volt ez se olyan egyszerű menet, mert természetesen egy natúr deozodor nem olyan, mint hagyományos társai, ugyanez vonatkozik a fogkrémre és a samponra is. Ami valljuk be, nálunk nőknél, igenis fontos. Ezekhez mindhez hozzá kell szokni, de amellett, hogy ezzel az egészségünkért is teszünk a környezetünk is igazán meghálálja, hogy kevésbé szennyezzük.

Ezzel szemben viszont, ami az elmúlt egy évben történt az egy új projekt. Amit egy részem szeret, mert szeretem a kollégáim és úgy érzem, hogy igenis része vagyok valami „nagy” dolognak. A másik részem annyira nem örül neki, mert sokkal nagyobb stresszel jár. Tehát sokszor megesik, hogy edzeni és főzni semmi kedvem már munka után. Szóval ez ebben egy kicsit hátrál, de ez most egy ilyen időszak és tudom, hogy majd jobb lesz és erre koncentrálok és ezért igyekszem sokat tenni. De hogy a munkám pozitív hozadékáról is beszéljek meg kell említenem, hogy elkezdtem egy új nyelvet is tanulni. Igazából nem teljesen új, mert már volt közöm hozzá, de most érkezett el a pillanat, hogy tényleg meg is tanuljam. Ez pedig a német nyelv, ami az elmúlt években mindig is vonzott. Az elmúlt fél évben pedig rákapcsoltam és heti akár 5-6 órában németül tanulok.

Ami viszont még az elmúlt 1 évben történt, hogy igyekszem magam folyamatosan képezni. Amennyire időm engedi, minél több előadáson és 1 napos tanfolyamokon veszek részt. Ezek iszonyatosan feltöltenek és visznek előre. 1-1 ilyen nap hatalmas motivációt ad arra, hogy tanuljak és menjek tovább. Ezek az előadások természetesen az egészségről, a táplálkozásról, valamint különböző betegségek holisztikus és természetgyógyászati megközelítéséről szólnak. Volt ezek között laborelemzéstől kezdve akár a meddőség okai és holisztikus gyógyítása is. Mert minden, ami a testünkről, az egészségről, a táplálkozásról és a hormonrendszerünkről szól érdekel.

Az edzésről csak annyit, hogy az elmúlt félévben nagyon változó, vannak időszakok, amikor nagyon motivált vagyok. Pár hétig szuperül is megy az edzés aztán általában jön valami és ez megszakad. Igyekszem pozitívan hozzáállni és megengedni a testemnek a pihenést és ilyenkor az edzést olvasással igyekszem kiváltani. Ez viszont pozitív, mert idén már több könyvet olvastam el, mint előtte 3-4 év alatt. A könyvek között is természetesen sok az egészségünkről és testünkről szóló, de csempészek bele néha egy-két lazább olvasmányt is.

Ennyi lett volna az elmúlt 1 évem pár mondatban összesűrítve. De igazából a lényeg ma is az, hogy figyeljetek a pajzsmirigyetekre és menjetek el évente egyszer egy vérvételre, vagy akár egy endokrinológushoz is! 😉

Legyen csodás napotok!

Kriszta

Kiemelt kép: Buják Anett 🙂