Kategóriák
Egyéb kategória

I am back

Sziasztok!

Gondolom ti se hiszitek el, de én sem, hogy egy új bejegyzést írok a blogra. Régóta érlelődött már bennem ez a bejegyzés, de úgy érzem most jött el az ideje, hogy megírjam.

Anno blogot azzal indítottam, hogy leírjam a történetem és ezzel másoknak segítsek, valamint, hogy mindenkit az egészséges életmódra buzdítsak és annak fontosságára felhívjam a figyelmet. Az első 2 évben igazán jól alakult, majd mint mindenkinél szerintem jött pár húzósabb időszak a munkában, ami miatt az egész kicsit megakadt és háttérbe szorult. Az egészséges életmód az életemben is kevésbé volt jelen, emiatt nem voltam itt sem és Instagramon sem olyan aktív. Nem akartam álszent lenni, de nem is szerettem volna folyamatosan sajnáltatni magam, hogy milyen rossz nekem és nem tudom beépíteni az egészséges életmódot az életemben, nem vagyok motivált és nem jól érzem magam. Persze ez is egy drasztikus kijelentés, mert azért ennyire nem volt szörnyű a helyzet, de én sokszor így éltem meg.

Tavaly ősszel történt egy fordulópont az életemben jelenleg úgy érzem és erről is szerettem volna nektek most mesélni. Hosszas gondolkodás után elhatároztam, hogy ideje foglalkoznom kicsit a lelki egészségemmel is. Előtte mindig csak a testi egészség volt előtérben, az egészséges étkezés, a mozgás. Ez egy ideig teljesen jól is működött, hiszen annyira lefoglalt és motivált ez az egész, hogy jól éreztem magam. Majd ahogy telt az idő és egyre kevésbé volt időm 100%-an beletenni magam az étkezésbe és edzésbe rájöttem, hogy ennyi nem elég. Kell találnom egy egészséges balance-ot, ami magában vonja azt is, hogy igenis tudatosan nem csak a testemre kell koncentrálnom és ahhoz kötni azt, hogy lelkileg hogyan érzem magam. Szóval ősszel elkezdtem pszichológushoz járni. Életem legjobb döntése volt szerintem ez. Bár még messze vagyok a folyamat végétől és egyáltalán nem egyszerű ez az egész, mégis érzem, hogy jó lesz, hogy jobb lesz. Igyekszem beiktatni az egészséges étkezést, a mozgást az életembe, de nem rágörcsölni és erőlteteni (bár azért néha kellene kicsit, hogy újra a mindennapjaim részévé váljon). Mindig is érdekelt a meditáció, a mindfulness és most végre igyekszem elsajátítani ezeket a technikákat. Keresem a hozzám illőt, amit jól esik csinálni. Szóval erről szól mostanában az életem. Ez szervesen nem kapcsolódik a pajzsimirigy nélküliségemhez, de ez a blog nem csak arról szól. Az a célja, hogy megmutassam a történet mögött ki is rejlik, milyen is az életem pajzsmirigy nélkül és hát most nekem ilyen!

A 2023-as évem arról fog szólni, hogy hogyan is tudom egy jól működő egyensúlyt kialakítani, ami támogatja, mind a testi, mind a lelki egészségem. Ahhoz, hogy ez megvalósúljon sokat kell dolgozni, sok nemet kell mondani. Meg kell tanulni nemet mondani és saját magunk előtérbe helyezni, mert végülis saját magunkkal fogunk egy egész életet leélni. Ez mind klisésen hangzik, de mégis ez az igazság. Ennek fényében nem ígérem, de lehet, hogy fog több tartalom is készülni ide. Mert azzal, hogy több időt adok magamnak, több időm van olyan dolgokkal foglalkozni, amit szeretek és a blog is ide tartozik. Szóval éljenek a magunkra szánt hétvégék és szabad napok, amikor azt csinálunk, amit szeretnénk és amit jól esik. Ti is tegyetek így! 😉

Legyen csodás napotok!

Kriszta