Kategóriák
Egyéb kategória

Vitaminok, gyógyszerek

Sziasztok!

Megérkezett a vitaminokkal kapcsolatban ígért posztom is. Jelenleg egy multivitamint, egy immunerősítőt, egy homeopátiás tablettát a hangomra és természetesen a hormonpótlót szedem minden nap. Mindegyikről írok egy rövid beszámolót, és hogy miért pont azt a fajtát szedem.

A multivitamin. Jelenleg a Supradyn multivitaminját szedem. Ennek egyszerű oka, hogy jelenleg nem fogyaszthatok semmit, amiben jód található. Igazából ennyi volt a feltétel, ami alapján megvettem a Supradyn multivitaminját. Ebből naponta egy tablettát fogyasztok, ha el nem felejtem, mert az is megesett most az ünnepek alatt. Ami fontos, hogy ne éhgyomorra vegyem be, ezért én általában ebéd után szoktam bevenni egy nagy pohár víz kíséretében.

A diéta előtt a Gal multivitaminját kezdtem el szedni. Ez a multivitamin sokkal több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint a Supradyn, viszont tartalmaz jódot is, amit most nem fogyaszthatok. A radiojód kezelés után újra vissza fogok térni erre a multivitaminra, ezért gondoltam, hogy már ebben a bejegyzésbe is írok róla nektek. A Gal multivitaminnal az egyik számomra legnagyobb motivációt nyújtó YouTubernél találkoztam (szerintem még hallani fogtok róla másik bejegyzésben, ezért egyelőre nem írom le, kiről is van szó). Ez nem a legolcsóbb termék, de természetes forrásokból származó anyagokat tartalmaz és szinte minden fontos vitamin és ásványianyag benne van, amire a szervezetnek szüksége van.

Az immunerősítő. Az Imunit 5PreveMax-ot szedem, melyet szintén étkezés után közvetlen kell bevenni. 2 tablettát kell elszopogatni belőle, finom eper ízű. Fontos, hogy bevétel után fél óráig várni kell az evéssel, ivással, mert a víz miatt kevésbé szívódik fel. Általában reggeli után szoktam bevenni. Azért esett a választásom erre az immunerősítőre, mert sokan ajánlották, hogy béta-glükán tartalmút keressek és ez volt az, amit felnőtteknek is ajánlottak a gyógyszertárban. A legtöbb ilyen termék gyermekek számára készül és kis mennyiségben tartalmaz béta-glükánt, ezért felnőttként sokat kellene beszedni belőle, hogy hasznos is legyen. Ilyen pl. a marslakócskák.

A homeopátiás gyógyszer, amit a hangomra használok, a Homeovox. Ebből naponta sokat kellene elszopogatni, de én ezzel eléggé hadilábon állok. Azt írja a tájékoztatóban, hogy két étkezés között kell bevenni, minimum fél óra elteltével. Naponta 4-5x lenne ajánlott 2 tabletta elszopogatása, ezzel ellentétben nálam naponta 2x, 3x történik ez meg, vagy olyan nap is, amikor teljesen kimarad. De ha két nap már odafigyelek, hogy ez meglegyen akkor úgy érzem van változás és erőteljesebb a hangom, bár még mindig nagyon változó. Nagyobb hangzavarban, ha zene szól vagy többen beszélnek még mindig szükségem lenne egy hangosbemondóra, hogy hallják is az emberek, ha mondok valamit. 😀 A Homeovox-ot, egy ismerősöm ajánlotta, akinek szintén kivették a pajzsmirigyét és neki is segített, hogy jobban visszanyerje a hangját. Ezúton is köszönöm neki! <3

A végére maradt a hormonpótló gyógyszerem, ami nem más, mint az Euthyrox. Most már elértem a végleges napi mennyiséget, 75 mikrogramm minden reggel. Igazából nem is biztos, hogy ez lesz a végleges, majd a következő vérképemkor kiderül, de egyelőre ez az előírt mennyiség, ha nem észlelek semmiféle negatív tünetet tőle. A hormonpótló gyógyszer adagját az endokrinológus határozza meg, melynek fontos tényezői a kor és testsúly, ezek alapján számolja ki a megfelelő mennyiséget számodra. Fontos még, hogy a hormonpótlót reggel éhgyomorra kell bevenni, majd utána ajánlott fél órát, 1 órát várni a reggelivel. Főként a kávéval kell vigyázni, mert az nagyban tudja gátolni a helyes felszívódást. Én általában reggel 8kor veszem be és 9 után szoktam csak reggelizni. Ha újra elkezdek dolgozni ez valószínű változni fog, de jelenleg így zajlik minden reggel.

Ennyi lett volna a vitaminokról, gyógyszerekről szóló bejegyzésem. Ha bármi kérdésetek van velük kapcsolatban keressetek meg instán nyugodtan.

Legyen csodás napotok!

Kriszta