Kategóriák
Day in the life

Day in the life – 13. rész

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam Day in the life bejegyzést, és ennek egyszerű oka van, úgy érzem mostanában a hétköznapok során nem történik semmi különös velem. Mióta itthonról dolgozunk a kialakult kis napi rutinunk alapján telnek a napjaink.

Azért a szokásos számokat most sem hagyhatom ki, hiszen rohamosan nőnek, ami számomra még mindig hihetetlen. Kereken 160 napja élek pajzsmirigy nélkül és 153 napja szedem a hormonpótló gyógyszerem. A napi adagom megemelkedett 10 mikrogrammra, de azt hiszem ezt már az előző bejegyzésben is írtam nektek. A változás még annyi, hogy most Letroxot szedek, azt írta fel az endokrinológusom. Természetesen a hatóanyaga ugyanaz, csak épp más a márkája és 100 darabos kiszerelést vásároltam, ami igazából szuper, hiszen így csak kb 3 havonta kell vennem gyógyszert.

Az előző részben már írtam a kis kialakult rutinunkról, de azóta szerintem még jobban körvonalazódott, úgyhogy most leírom pontosan, hogy is alakul egy átlagos napunk itthon.

Reggel fél 7 körül szoktam ébredni, sokszor most már az ébresztő előtt felébredek, ami nekem nagyon szuper érzés. A napot azzal kezdem, hogy gyorsan ki is pattanok az ágyból (persze óvatosan, hiszen Tamás ilyenkor még nagyban alszik) és beveszem a hormonpótló gyógyszerem. A második állomás a fürdő, gyors felfrissítő hidegvizes mosdás és fogmosás, hogy teljesen felébredjek és kezdődhessen a nap. Ezután még pizsiben meglátogatom a konyhát és elkezdem a reggelim/reggelink megcsinálni. Mióta igyekszem több fehérjét fogyasztani a reggelihez és kerülni a magas szánhidrát tartalmúakat a legtöbbször a választásom a chia pudingra esik. Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, csak gyorsan összekeverem a dolgokat és amíg összeáll van még egy kis időm magamra. Ilyenkor szoktam megnézni az Insta story-kat vagy épp üzenetekre válaszolni, de az is megesik, hogy ilyenkor zuhanyozok le, ha épp előtte este már nagyon lusta voltam. Mondanom sem kell, hogy Tamás ilyenkor kezd ébredezni, mire a kész reggeli és kávé már az asztalon várja, de igazából így is van ez jól, mert nekem úgy is kell 1 óra a gyógyszer miatt a reggeli kávé előtt. Ha több energiát érzek magamban reggel és zuhanyoznom se kell akkor általában rántotta készül, amelyet instagrammon nem is olyan rég megosztottam veletek, hogy hogyan is néz ki.

Fél 8 körül következik a közös reggeli és kávézás Tamással, mielőtt belekezdünk a munkába. Ez néha kissé tolódik és 8 körül kezdünk reggelizni. Reggeli előtt még a rutinom része, hogy citromos vízzel indítom a napot, szigorúan fél óra elteltével a gyógyszerbevétel után, reggeli előtt pedig Herbaferm cseppeket szoktam inni a bélflórám támogatásaképpen.

A reggeli után mindketten elfoglaljuk a munkaállomásunkat Tamással és kezdődhet a munka. Az ebédszünetünk időpontja változó attól függően, hogy kinek mikor van megbeszélése aznap, de általában dél és 2 óra között szokott lenni. Az ebédet általában már előtte nap megfőzöm kivéve a köretet, mert azt legtöbbször frissen főzöm, sütöm meg. Ebéd után még egy gyors kávét szoktuk beiktatni, ilyenkor Tamás készíti a kávét ez a kis rutinunk. 😊

Ebéd után újra mindketten visszaülünk dolgozni és egész 4-5 óráig ez így is van. Tamás ilyenkor még általában a másik szobában marad a gép előtt, én pedig ilyenkor szoktam edzeni. A héten többször is volt olyan, hogy uzsonnáztam is, ami vagy edzés előtt vagy közvetlen után volt attól függően, hogy épp mennyire voltam éhes és éreztem azt, hogy kell egy kis plusz energia az edzéshez. Edzés után szoktam magamnak adni egy fél óra pihenést, amikor csak ülök a kanapén és kockulok vagy épp Tamással megnézünk egy részt a Jóbarátokból. Ha épp nincs edzés aznap, vagy még van energiám edzés után is el szoktunk menni sétálni Tamással, hogy neki is meglegyen a napi mozgása, nekem meg soha nem árt még egy kis plusz mozgás. A délután része még néha a másnapi ebéd vagy épp aznapi vacsora elkészítése. Tamás ilyenkor néha ki szokott segíteni és ő csinálja meg a vacsorát, amiért egy-egy húzósabb edzés után iszonyú hálás tudok lenni neki.

Az esténk általában sorozatnézéssel telik. Rossz szokásunk, hogy mindegyik étkezés közben sorozatot nézünk (így elég gyorsan haladunk a sorozatok nézésével :D). 10 óra körül pedig már ágyban is vagyunk, vagy legalább is én olyankor már az ágyban fekszem. Tamással nem egyformán működünk, én korán lefeküdnék és korán is kelnék, ő pedig pont az ellentétem, este maradna fent sokáig inkább és későn kelne. Ez néha okoz egy kis konfliktust, de igyekszünk türelmesek lenni egymással és megoldani ezt a problémát.

Remélem Ti is jól vagytok és ilyen jól viselitek ezt az időszakot, mint mi! 🙂

Legyen csodás napotok!

Kriszta