Kategóriák
Day in the life

Day in the life – 7. rész

Sziasztok!

Egy szuper ágyban reggeli után írom ezt a bejegyzést, mivel nem sok dolgom van most igazából itthon.

A múltkori Day in the life bejegyzésből teljesen kimaradt a szokásos számokat felsoroló bekezdésem, ezért most azzal kezdem. Egyre többet kell számolnom… Tehát 58 napja élek pajzsmirigy nélkül és 52 napja szedem a hormonpótló gyógyszerem. Továbbra is 75 mikrogrammot eszek, de mostanában van valami fura érzésem és nem vagyok benne biztos, hogy ez lesz számomra a tökéletes mennyiség. Február végén megyek ellenőrzésre az endokrinológusomhoz, úgyhogy majd akkor beszélek vele erről, ha továbbra is maradnak a panaszaim. Egy új számmal kiegészíteném a mai bejegyzést. Ez pedig nem más, mint a radiojódkezelésem óta eltelt napok száma. 5 nap telt el azóta, hogy bevettem a radiojód kapszulát.

A mai nap a 3. napom itthon. Annak érdekében, hogy minél kevésbé szennyezzem be az otthonunk radioaktív szennyeződéssel nem sok mindent csinálok itthon. A napom főként abból áll, hogy az ágyban ülök, hogy ha a párom mozog is a lakásban, minél nagyobb eséllyel legyen meg a 2 méteres távolság közöttünk. Ebből adódik, hogy nem igazán megyek ki a konyhába, nem főzök, nem mosogatok. A fürdő az a hely, ahova sűrűn járok, hiszen sok folyadékot kell innom. A mosdó használata is külön szabályokkal jár. A vizelettel ürül ki a szervezetemből a radioaktivitás, ezért bármikor amikor használom a wc-t minimum kétszer le kell öblítenem és a biztonság kedvéért még az ülőkét is át szoktam törölni, hogy nehogy maradjon rajta vizelet. Ezután egy nagyon alapos kézmosás következik és saját törölköző használata, mely nem érintkezik a pároméval. Nagyjából ezek a legfontosabb szabályok, melyek szerint élünk most. Nem a legegyszerűbb betartani, de igyekszem, hiszen nem szeretnék a páromban semmilyen kárt tenni azzal, hogy sugárzás éri. 😊

A kezelésnek a mellékhatásai szerencsére megkíméltek. Szédülés, hányinger, hányás, fejfájás, ízérzés megváltozása. Ezek mind jelentkezhettek volna, de egyiket sem észleltem. Tehát jól vagyok, aminek nagyon örülök, mert azért kicsit tartottam a mellékhatásoktól. Az egyetlen egy dolog, ami jelentkezett és talán kicsit nyugtalanít is az az, hogy van egy enyhe fájdalmam a nyakam bal oldalán. Nehéz megfogalmazni, hogy pontosan hol, de majd megpróbálok egy képet készíteni, amin megmutatom.

Ez azért aggaszt, mert olvastam, hogy azokon a helyeken jelentkezhet kicsit feszítő érzés, fájdalom, ahol található pajzsmirigy eredetű sejt, vagy a daganatból származó sejt. Tehát ahol jelentkezik ez a fájdalom ott van esély áttétre. Ez a pont közel van magához a pajzsmirigyem helyéhez, szóval lehet tényleg egy kis maradvány, vagy akár egy begyulladt nyirokmirigy is. A sugárzástól a nyálmirigyek begyulladhatnak, mivel közel vannak a pajzsmirigyhez, valamint egy kisebb mennyiségben, de képesek is felvenni a radioaktív jód izotópot. Szóval igazából bármi miatt lehet ez a fájdalom, de mégis nagyon kíváncsian várom a SPECT eredményét. Szerdán lesz kész a zárójelentésem, amiben le lesz írva a SPECT elemzése, hogy pontosan mit láttak rajta, hol vette fel a szervezetem a radiojódot.

Szerdáig izgatottan várom az eredményt, és próbálom majd elvonni a figyelmem erről és lefoglalni magam. Az a terv, hogy elolvasok egy könyvet. Erről már írtam az előző bejegyzésben, de a héten ezt meg is valósítom majd. De ez nem ma lesz, mert ma még kiélvezem, hogy a párom itthon van és hétvége van. Holnaptól viszont ő már megy dolgozni, én pedig itthon fogok ülni és olvasok majd. Muszáj most is megemlítenem, hogy nagyon hálás vagyok Tamásnak, hogy mindenben támogat és segít. Főz, mosogat, takarít, kiszolgál. Pedig tudom, hogy neki se könnyű ez, de mégis mindent megtesz azért, hogy én jól érezzem magam. <3

Azt hiszem ezzel be is fejezem a mai bejegyzést, mielőtt túlságosan érzelgősre váltanék. :’)

Legyen csodás vasárnapotok!

Kriszta