Kategóriák
Day in the life

Day in the life – 6. rész

Sziasztok!

Ahogy ígértem leírom, hogyan is telik most egy napom a klinikán. A Nukleáris Medicinán fekszem bent, mert most kapom a readiojód kezelést.

Ma reggel 7 óra után ébredtem fel, bevettem a hormonpótló tablettám és indulhatott a nap. Az ágyban pihentem még és 8 körül jöttek be szólni, hogy majd nemsokára megkapjuk a mai hormon injekciót. Végül fél 9 körül megkaptuk a reggelit, ami a szokásos volt, 2 szelet kenyér és mellé volt egy kis tömlős sajt. Mondhatom, hogy nem ez a kedvenc reggelim, de hozzászoktam már, hogy itt bent ez a menü. Megettem mindkét szelet kenyeret, mert azért szükség van az energiára. Nagyon hiányzik egy kis zöldség ezek a reggelik, vacsorák mellé nekem és akkor sokkal jobb lenne.

A reggeli után került sor az injekcióra. A jobb farpofámba kaptam, mint tegnap. A mai jobban fájt, mint a tegnapi, de túl lehet élni, csak pár percig éreztem a szúrás helyét.

A délelőtt lustulással telt, ma még el lehet hagyni a kórtermet, ezért a szobatársammal és még egy bent fekvő nénivel tettünk egy kis sétát az épületben. Igazából lementünk az alagsorba a kávéautomatához és ott ők ittak egy kávét, én úgy voltam vele nincs szükségem rá. Kb fél órát beszélgettünk lent majd visszajöttünk a szobába. Utána elővettem a laptopom és videókat néztem ebédig. Az ebéd 1 óra körül érkezett meg. Az a szokás, hogy az ételünket az ajtó előtti széken hagyják és beszólnak, hogy megérkezett és mi behozzuk. Ez a mai napon még annyira nem fontos, de holnaptól már igen, mivel miután megkapjuk a radioaktív jódot az ápolók nem lépnek be a kórterembe. Az ebéd ma mondhatom, hogy finom volt. Volt egy kis zöldséges leves és rakott tészta. A leves most kevésbé ízlett, pedig az szokott általában, de a rakott tészta finom volt. Szóval ma nagyon jól laktam az ebéddel, mert az egész adag rakott tésztát megettem.

Ebéd után olvastam kicsit, de nem tudtam sokáig koncentrálni, mivel nem egyedül vagyok a szobában. Valamiért nekem csak akkor megy igazán az olvasás, ha csönd van és semmi nem tereli el a figyelmem, főleg, ha nem egy regényt olvasok, hanem valami olyat, ami érdekel és meg is szeretném jegyezni az olvasott információkat. Most a Mindent a táplálkozásról című könyvet olvasom, amibe már egy ideje belekezdtem, de valahogy nem sikerül a végére érni. Elhatároztam, hogy most el fogom olvasni ez az idő alatt, amíg nem dolgozom.

Az injekciónak kimondott hatását nem érzem. Néha vannak időszakok, amikor kicsit elálmosodom és úgy érzem el tudnék aludni, de ez nem olyan erőteljes érzés. Kicsit tartottam tőle, hogy majd milyen lesz, de azt kell mondanom eddig nagyon jól viselem és jól érzem magam. Lehet, hogy holnap már nem így lesz, miután megkapom a jód tablettát, de bízom benne, hogy azt is ilyen jól fogom viselni.

Most fél 4 van, megírom ezt a blog bejegyzést és utána vagy újra olvasok egy kicsit, vagy videót nézek, vagy keresztrejtvényt fejtek. Kb így telik most egy napom. 5 körül érkezik majd a vacsora, utána zuhanyzás és már csak lustálkodás tovább az ágyban, amíg annyira el nem álmosodom, hogy el tudjak aludni…

Legyen csodás napotok!

Kriszta