Kategóriák
Day in the life

Day in the life – 5. rész

Sziasztok!

Már ezer éve írtam arról, hogy hogyan is telnek a mindennapjaim, ezért most gondoltam beszámolok róla. Január 6-a óta újra dolgozom, ezért azóta mindig időszűkében voltam, de most úgy gondoltam tartok egy kis szünetet munka közben.

Kezdjük is a szokásos számokkal, amelyek sokat nőttek az előző poszt óta. 46 napja élek pajzsmirigy nélkül és 40 napja szedem a hormonpótló gyógyszerem. Az adagom azóta se változott, mivel nem is voltam ellenőrzésen, tehát 75 mikrogramm.

Mint már az elején írtam január elején újra munkába álltam. Azt hittem nehéz lesz visszaszoknom, de gyorsan belerázódtam és jól esett újra dolgozni. Múlt héten az irodában dolgoztam, ezen a héten pedig itthonról dolgozom egész héten. Azért döntöttem így, mert már egy enyhe megfázás kerülgetett a hétvégén és nem akartam, hogy esetleg komolyabbá váljon a dolog. Amiért még jó, hogy itthonról dolgozom, hogy sokkal könnyebb megoldani, hogy ha megéhezem legyen mit ennem.

Jövő hétfőn megyek be a klinikára a radiojód kezelésre. A héten már erre is készülök, még nem igazán találtam ki miket kell vinnem magammal, de a holnapi nap folyamán most már erre is sort kerítek. Ami miatt még fontos, hogy megyek a kezelésre jövő héten, hogy szigorúan kell tartani a jódmentes diétát. Minden nap délután, estefelé főzéssel telik el. Megfőzöm a másnapi ebédet és aznapi vacsorát. A mai ebédem paradicsomos cukkinis csirke volt párolt brokkolival és bulgurral. Sokkal könnyebb volt megoldani az étkezéseim, mint gondoltam. Hozzászoktam, hogy minden nap főznöm kell és hogy előre ki kell találnom miket is egyek. A ma esti vacsora és holnapi ebéd is egyben bolognai lesz cukkini tésztával és durum spagetti tésztával, mely nem tartalmaz tojást. Nagyon sok mindent el lehet készíteni jódmentesen csak kreatívnak kell lenni. Örülök, hogy mostanában ilyen sokat főzök, mert alapból ez a terv a jövőre nézve is. A kezelés után egy új étrend alapján kezdek el étkezni és az is azzal fog járni, hogy minden nap főznöm kell magamra, vagy hétvégenként előre a következő hétre. Rakok be képet a mai reggelimről és ebédemről, de tervben van, hogy írok a diétáról majd egy külön bejegyzést is a kezelés után.

Így telnek mostanában a hétköznapjaim, igyekszem majd több tartalmat gyártani nektek az elkövetkezőkben. A kezelés alatt is szeretnék majd beszámolni arról, hogy hogyan is telik egy napom a klinikán, utána pedig itthon az emberektől való elszigeteltség során.

Legyen csodás napotok!

Kriszta